KnottyStory

απλά για να υπάρχουν κάπου όσα σκέφτομαι

Φθηνές ιστορίες για λόγια ακριβά [S01/E03]


Φθηνές Ιστορίες
Season 1 / Episode 3
πριν 

Η Ελπίδα έστριψε το τιμόνι με φόρα στο στενό του Γιάννη του κουμπάρου..Πάνε δύο με τρία χρόνια από τότε που τον είδε, αυτόν και την Αιμιλία. Καλά παιδιά κι οι δύο τους αλλά “άλλης ιστορίας” . Δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν εκείνη τη ζωή του Άρη και δε μπορούσαν να καταλάβουν τη σκέψη της Ελπίδας.

Σταμάτησε με αλάρμ, έσυρε τη βαριά καγκελόπορτα και πάρκαρε το αμάξι μέσα. Έσβησε τη μηχανή και αφέθηκε για λίγο στο κάθισμα. Έκλεισε τα μάτια για λίγο δευτερόλεπτα, πήρε μια βαθιά ανάσα και άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Από το βάθος ξέθαψε ένα μικρό μαύρο πορτοφολάκι και το έριξε στην τσάντα της. Έβγαλε ένα μικρό μπουκαλάκι άρωμα και ψέκασε τους καρπούς της, τον αριστερό με το τατού δύο φορές. “Να κάτι που δε ξέρει”, σκέφτηκε και χάιδεψε το μελάνι στο χέρι της.

Ο Άρης είχε κάνει ακόμα δύο στάσεις για να βρει ένα παλτό για την Ελπίδα. Τίποτα. Στο τελευταίο φανάρι πριν το σπίτι τουΓιάννη, ήρθε στο παράθυρο ένας αλλοδαπός πλανόδιο πωλητής με κίτρινες τουλίπες.

– Δε θέλω, γκάριξε ο Άρης αγριεμένος.

– Πάρε φίλε, για το κορίτσι. Θα της αρέσουν.

Έβγαλε ένα τσαλακωμένο 5ευρω από το jean και πήρε τα λουλούδια χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πατησίων και Αλεξάνδρας είχε κόσμο συνωστισμένο. Κάποια πορεία και σήμερα. Απλά ήταν πολύ νωρίς για να έχει τόσο κόσμο. Αδιαφόρησε τελικά κι έστριψε αριστερά.

Η Ελπίδα βγήκε από το αμάξι και έτρεξε μέχρι το απέναντι πλατεάκι. Βολεύτηκε σε ένα παγκάκι και έβγαλε ένα Marlboro. Φορούσε φούστα jean, ούτε πολύ κοντή ούτε πολύ σεμνή, μία μαύρη μπλούζα κοντομάνικη με παράξενο σχέδιο , στίχους γραμμένους στην πλάτη και μαύρες γόβες με τακούνι. Κρατούσε μία μαύρη ζακέτα στα χέρια της και έπαιζε με το δερμάτινο βραχιόλι της. Σκεφτόταν ότι καλά που δε πήγε στο meeting. Δεν ήταν ντύσιμο αυτό, σαν την “κυρία των Εξαρχείων” πάλι. Δεν περνούσε ψυχή το πάρκο, ήταν τόσο ήσυχα και γαλήνια..σχεδόν της κόπηκε το αίμα όταν άκουσε πίσω από την πλάτη της μια φωνή νεανική

– Κοπελιά, θα μου δώσεις ένα τσιγάρο;

Ήταν ένα παλικάρι, ομορφούλης σχετικά, γύρω στα 20, με σκισμένο jean και λερωμένο μαύρο t-shirt. Κρατούσε στο χέρι του ένα spray μπλε, από αυτά για τοιχογραφίες και να η Ελπίδα γυρνούσε λίγο το κεφάλι της, θα έβλεπε στο δεξί τοίχο μια φρέσκο-γραμμένη ατάκα. H Ελπίδα δε μίλησε, άνοιξε το πακέτο και του προσέφερε δύο τσιγάρα.

– Να χεις και για μετά! του χαμογέλασε και κάρφωσε το βλέμμα της αστέρι που χε στον καρπό του. Έχει μαζευτεί κόσμος; τον ρώτησε.

– Αρκετός. Αλλά δε φτάνει. Είναι κάποιοι σαν και σένα, που κάθονται στα παγκάκια και ρεμβάζουν, της απάντησε ειρωνικά.

– Είναι κάποιοι σαν και μένα, που χουν διαδηλώσει πολύ και τώρα χρειάζονται ένα παγκάκι για να πάρουν σειρά οι επόμενοι.

Δε το πίστευε αυτό. Ήταν η φθηνή δικαιολογία της τον τελευταίο μήνα. Ήταν και η κωλοδουλειά που δεν την άφηνε χρόνο. Ήταν και εκείνα τα παλιά που την στοίχειωναν.

– Δεν είσαι και τόσο μεγάλη νομίζω για να τραβηχτείς στην άκρη από τώρα. Θα δώσεις λίγο χρώμα στα δακρυγόνα, κούκλα. Πάμε στην πορεία, θα σε έχω πλάι μου. Γιώργος!

Άπλωσε το χέρι του σαν ευγενικός κύριος που μπαίνει σε σύσκεψη πολυεθνικής! Η Ελπίδα χαμογέλασε, σκέφτηκε ότι θα γίνει καλός σε λίγα χρόνια. Η χειραψία έμεινε μισή.

-Άρης. Τι κάνεις φίλε! Χάρηκα.

και με το άλλο του χέρι άγγιξε το πηγούνι της Ελπίδας τρυφερά και παιχνιδιάρικα, κλείνοντας της το μάτι.

Δυστυχώς συνεχίζεται..

Advertisements

3 comments on “Φθηνές ιστορίες για λόγια ακριβά [S01/E03]

  1. Pingback: Φθηνές ιστορίες για λόγια ακριβά [2] « my thoughts sometimes are scars in my blossom…

  2. Pingback: Φθηνές ιστορίες για λόγια ακριβά [μέρος 4] | KnottyStory

  3. Pingback: Φθηνές ιστορίες για λόγια ακριβά [S01E04] | KnottyStory

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s